Покажи филтъра
Скрий филтъра

Откъде идват сребърните бижута с истински цветя

Публикувано от bijucveteadm 20.01.2018 0 Коментари ОКЪДЕ ИДВАТ КРАСИВИТЕ НЕЩА,

Това е историята на Shrieking Violet, група англичани запленени от музиката и красотата в малките неща.

Вдъхновението ги спохожда в края на 20ти век, по времето на легендарния музикален фестивал "Гластънбъри". Този фестивал се е провел за пръв път през 1970 г., в деня след смъртта на Джими Хендрикс, в млечна ферма до градчето Гластънбъри в южна Англия. Оттогава фестивалът се е провеждал почти всяка година и се е превърнал в най-големия музикален фестивал в света с над сто хиляди посетители и над 2000 изпълнители. През 90те малко мистериозно близо до мястото на фестивала се е появил и паметник, който представлява каменен кръг, малко в стил Стоунхендж. Именно там нашите приятели от Shrieking Violet обичали да ходят след дългите нощи прекарани в танци и да наблюдават как слънцето изгрява над прекрасните полета на Съмърсет. 

"След като забелязахме една самотна маргаритка да се докосва до ранните слънчеви лъчи се роди една искра, която в крайна сметка ни доведе до улавянето на тази природна красота в бижута."

Бижутата на Shrieking Violet са ръчно изработени от сребро и малки цветя, които са капсуловани в смола. Техният главен градинар бди над цветята, като се грижи за тях с любов (и вода) докато достигнат идеалния размер. След това те са внимателно подбрани, запазени и подредени в прекрасни бижута, които могат да се носят по всяко време.

Колекциите от цветни бижута включват рози, макове, незабравки, маргаритки, клонки от пирен представени от огърлици, медальони, обици, пръстени, гривни, брошки и копчета за ръкавели.

Бижутата винаги пристигат в стилна кутия за подаръци за тези, които искат да отбелязват специалните поводи с уникален и специален подарък.

Публикувай коментар