Покажи филтъра
Скрий филтъра

енергията на цветята според Фън Шуй

Публикувано от desi 10.09.2018 0 Коментари ЗА ЦВЕТЯТА И БИЖУТАТА,

Любопитството ни към символиката на цветята, ни предизвика да потърсим значението им из древното китайско изкуство - Фън Шуй, където балансът и хармонията са водещи идеи.

Цветята са сред растенията, които носят най-добрата чи енергия (жизнена енергия). Цъфналите растения не само са красиви за гледане, те ви подтикват да обичате, разглеждат се като символ на добър късмет и носят щастлива енергия. Според философията Фън Шуй, ако искате лечебна енергия, изберете бели цветя, за любов изберете розови, а за благосъстояние, лилави или златисти цветя. Но не винаги може да имаме около себе си букет свежи цветя, от които да черпим енергия. Затова пък нашите бижута с истински цветя може да носите навсякъде със себе си.

Ето как да изберете подходящото цвете в бижу, което да засили положителната Ви енергия, според древното китайско изкуство:

Като символ на чистотата лотосът израства от мътната вода за да разцъфне, символизира израстването над проблемите. Буда често е изобразяван седящ в лотос. Ето защо лотосът се определя като символ на щастие и просветление. Той представлява безкрайния успех и непрестанно изобилие.

Лилавите орхидеи се считат за най-благоприятния цвят, те символизират възможностите и успеха. Орхидеята е изящно цвете, символ на любов и романтика. Носейки медальон с истинска орхидея, обвита в смола, за да запази красотата си завинаги, Вие носите малък източник на положителни емоции.

Хризантемите, които виждаме в цветарските магазини и есенните градини са символ на силни реколти, изобилие от радост и пълноценен живот. Хризантемата е цвете за мечтателни натури, които и в най-щастливото чувство откриват мъничко тъга.

          

Публикувай коментар