Покажи филтъра
Скрий филтъра

ДЕКОРАЦИЯ С ЧАДЪРИ

Публикувано от desi 20.08.2019 0 Коментари ЧАДЪРИ,

Дантела, лятно слънце, бяло ... мммм... романтика!

Ето какви мечтания предизвиква един  ДАНТЕЛЕН ЧАДЪР (на фр. parasol - чадър, често се използва в българския език).

Знаете ли, че може да преобразите малкия си балкон с малко цветя (естествени, изкуствени или сухи) и  ДАНТЕЛЕН ЧАДЪР? Създайте си романтично кътче за почивка от реалността! Включете въображението си и действайте: ваза, саксия, цветове, посуда, покривка .... Идеите са безброй. Вижте тези, които ние харесахме по-долу на снимките!

Лятото е сезонът на сватбите, тържествата на открито и  дългите разходки. Уединени срещи или пищни празненства, и при двата случая с ДАНТЕЛЕНИЯ ЧАДЪР ще придадете романтизъм и изящество на събитието! Може пък, просто да харесвате стари филми, в които дами с огромни рокли и дантелено чадърче се разхождат из чудни градини на дворци, и да Ви се прииска да бъдете на тяхно място поне за миг! Ами, създайте си този миг!

Мечтаем за незабравимо сватбено празненство, детски рожден ден, кръщене или дворно парти, за което ще се говори дълго, и което ще ни остави траен, хубав спомен.  Малко цветя в нежни тонове (на мен са ми любими небесносините хортензии), воалена панделка, керамичен съд, един ДАНТЕЛЕН ЧАДЪР (от Бижуцвете, разбира се) и готово - Вие създадохте декорация, която ще придаде елегантен стил на Вашата празнична маса или друг кът от дома Ви, с ненатрапчива препратка към миналото. "По-добре ретро, отколкото демоде".

           Какво да правим със стария ПРАВ ЧАДЪР, когато се счупи, скъса, или просто вече ни е омръзнал? Защото правите чадъри от Бижуцвете не се чупят, а ние Ви предлагаме все нови и нови десени, които се изкушавате да си купите. Та, за да не трупате чадъри из домовете си, защо не си направите украса на входната врата например?! Обръщате чадъра с дръжката нагоре и го ползвате като ваза. Слагате свежи или изкуствени цветя (днес изкуствените цветя изглеждат досущ като истинските, има голямо разнообразие, а и не им е нужна поддръжка), окачвате този интересен детайл на входна врата/стена, и тя се превръща в произведение на изкуството. Ето няколко идеи, намерени в "добрия - стар интернет":

           А като стана дума за лято и тържества на открито, се размечтах за едно дворно парти с много приятели. Ако организирате събиране привечер, няколко лампички и чадъри ще придадат романтичен вид на гледката в двора. Тогава може да използвате едноцветни чадъри, бели за предпочитане, за да  "светят" в нощта. А защо не и тържество в ранния следобяд на двора с деца, които търчат насам - натам. Тогава имате възможност да създадете цветна палитра от чадъри, с които да скриете някое не добре изглеждащо кътче, или да направите арка, която да е центъра на сцената с детски изпълнения. Режете, лепете, майсторете върху стария чадър. Закачете му уши и му нарисувайте мустаци, като коте или зайче да се радват децата.

          С ПРОЗРАЧНИТЕ БАЛОНИ от Бижуцвете може да си организирате уединена вечеря за двама/четирима, която дълго ще помните.

Хайде, че не остана още много от лятото! Празнувайте!

Автор: Деси от Бижуцвете

Снимки: google

Публикувай коментар