Покажи филтъра
Скрий филтъра

Прав или сгъваем чадър да изберем

Публикувано от desi 22.01.2019 0 Коментари ЧАДЪРИ,

           Нека първо ви споделя кратка история на чадъра като изобретение:

          "Чадърът съществува отпреди 1000 години преди новата ера. За негова родина се счита Китай или Египет. И в двете страни чадърът е символ на власт. Само императори, царе и фараони са се възползвали от него. Той е със значително по-големи размери от днешните." из Wikipedia

Развитието на чадъра като изобретение, днес го е превърнало в моден аксесоар. Разнообразието на принтове, цветове, форми, материали на детайлите и др., ни дават възможност за всякакви комбинации с облеклото според настроението ни.

          В мрачните дни, излизайки от вкъщи грабваме чадър, който хем искаме да ни предпази от простуда, хем и да не ни пречи, носейки го сгънат.

И ето го въпросът: прав или сгъваем?

          Честно казано аз в повечето случаи грабвам съваемия, който лесно побирам в чантата си, и който си стои в нея по цяла седмица, без да ми пречи. Първите предимства на сгъваемия чадър: лек и заемащ малко място за съхранение, когато не го ползваме. Имайки предвид дългото ходене пеша и возенето в градския транспорт, компактното носене на чадъра е за предпочитане.

           Да не забравяме за още едно съвременно удобство - автоматичното отваряне/затваряне. При избора на двоен или единичен автомат, трябва да знаете, че двойният тежи повече. Все пак, ако решите да се поглезите с двоен, няма да съжалявате.

           От друга страна, правият чадър е елегантен и изискан аксесоар. Виждали ли сте дами или господа от “висшата класа” да се крият под сгъваем чадър? Ами, не. Няма и да видите. Етикетът го изисква. Така че, ако искате да изглеждате внушително и стилно, по-добре си вземете прав чадър. Неговите: форма и принт на “гъбата” му, са доста по-красиви от тези на сгъваемия чадър. Когато пътувате с кола, предимство в избора на чадър има правият, който лесно може да закачите някъде в купето, или една негова модификация от последните години – обратно затваряем чадър, с който оставате съвсем сухи при излизане от колата. Правият чадър има и втори живот – превърнете го в декорация с подходящо аранжирани цветя, или просто окачете няколко чадъра на тавана за повече романтизъм.

           Ние от Бижуцвете се гордеем с нашите здрави и красиви чадъри, и ви ги препоръчваме, защото вече 10 години ги предлагаме и нашите клиенти са много доволни от тяхното качество.

Десислава Кушева

от екипа на БИЖУЦВЕТЕ

       

Публикувай коментар